DAEN
DAEN
Om Skaldyrskysterne
Limfjorden
Læs mere

Skjulte skatte

Danmarks Limfjord kan prale af nogle af Europas bedste skaldyr, som er højt værdsatte af både kokke og gourmander. I en årrække er denne skønne danske fjordhøst primært blevet eksporteret til Sydeuropa og solgt herhjemme til et udvalg af fine restauranter og til kvalitetsfiskehandlere og -fødevaremarkeder i storbyerne.

Historien

Limfjordsskaldyr - 55 millioner år proveniens
Længe før der fandtes mennesker, fandtes der skaldyr. I 1850 begynder det kommercielle Limjordsøstersfiskeri. I 1900 fik Limfjords-Østerskompagniet for alvor vind i sejlene på havnen i Nykøbing Mors og dannede grundlaget for det østersfiskeri og den medfølgende industri, vi kender i dag i Limfjorden.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
I vores nyhedsbrev vil du modtage nyheder om OPHAV - Limfjordens skaldyr og søsport, nyt om events med skaldyr og meget mere.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
I vores nyhedsbrev vil du modtage nyheder om OPHAV, nyt om events med skaldyr og meget mere.
Presse
Danmarks Skaldyrshovedstad og Destination Limfjorden hjælper gerne med mere information og billeder til print og digital brug.
Turistinformation
Servicering af turister og gæster foregår på turistinformationen Visitmors i gågaden, Vestergade 10 i Nykøbing Mors. Besøg Destination Limfjordens website www.destinationlimfjorden.dk
OPHAV
Spørgsmål vedrørende OPHAV kan stiles til Anne Holm Paludan aho@morsoe.dk
Copyright © Danmarks Skaldyrshovedstad 2022