Om Skaldyrskysterne
Limfjorden
Læs mere

Skjulte skatte

Danmarks Limfjord kan prale af noget af Europas bedste skaldyr, som højt værdsatte af både kokke og gourmander. I en årrække er denne skønne danske fjordhøst primært eksporteret til Sydeuropa og solgt herhjemme til et udvalg af fine restauranter og til kvalitetsfiskehandlere og -fødevaremarkeder i storbyerne.

Skaldyr i Limfjorden

Men i de senere år har skaldyr spillet en langt større rolle tættere på dets ophav langs Limfjordens kyster. En klynge af lokale fiskere, handlere, restauranter, caféer og brasserier sammen med en række store og små begivenheder, aktiviteter, østerssafarier, samtaler, madlavningskurser, Danmarks Mesterskaber og andre konkurrencer fejrer nu Limfjordens fladøsters, gigasøsters, blåmuslinger, hummer, krabber, og hjertemuslinger.

Oplevelser med skaldyr

Nu diskes der op med pivfrisk skaldyr tæt på dets herkomst med nogle virkelig velsmagende resultater. Således er Limfjorden blevet den perfekte destination for at opleve og nyde dansk skaldyr. Samtidigt er der mulighed at dykke ned i regionens rige skaldyrs-provinens og helt ny viden om sundheds, klima og miljømæssige fordele ved skaldyrene i Limfjorden.

Historien

Limfjordsskaldyr - 55 millioner år proveniens
Længe før der fandtes mennesker, fandtes der skaldyr. I 1850 begynder det kommercielle Limjordsøstersfiskeri. I 1900 fik Limfjords-Østerskompagniet for alvor vind i sejlene på havnen i Nykøbing Mors og dannede grundlaget for det østersfiskeri og den medfølgende industri, vi kender i dag i Limfjorden.

Culture Power: Inspire to Develop Rural Area - CUPIDO

Som led i Morsø Kommunes projekter vedrørende Danmarks Skaldyrshovedstad er vi med i Interreg North sea projektet CUPIDO. Dette projekt har, foruden Morsø Kommune partnere fra Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, England, Skotland og Danmark. I alt er der 14 partnere, hvori også Kulturmødet indgår. CUPIDO startede 1. september 2018. Projektets overordnede mål er at udvikle nye forretningsmuligheder i kultur-og kulturarvssektoren omkring Nordsøen, at styrke den økonomiske position, konkurrenceevnen og den sociale samhørighed i lokalesamfundet. CUPIDO har til hensigt at styrke en levedygtig og bæredygtig fremtidig økonomi, baseret på socialhistoriske faktorer og centrale kvaliteter og værdier i de involverede regioner, byer og lokalsamfund. CUPIDO er medfinansieret af programmet for Nordsøregionen 2014-2022.
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
I vores nyhedsbrev vil du modtage nyheder om Oplevelses- og Søsportscentret, nyt om events med skaldyr og meget mere.
Presse
Danmarks Skaldyrshovedstad og Destination Limfjorden hjælper gerne med mere information og billeder til print og digital brug.
Turistinformation
Servicering af turister og gæster foregår på turistinformationen Visitmors på havnen i Nykøbing Mors. Besøg Destination Limfjordens website www.destinationlimfjorden.dk
Copyright © Danmarks Skaldyrshovedstad 2022