DAEN
DAEN
Baggrund
Del

Baggrunden for et oplevelses- og søsportscenter på Mors

Morsø Kommune har en helt særlig tilknytning til Limfjorden og dens ressourcer. Som en ø midt i fjorden er vandet en del af morsingboernes daglige liv, men især er skaldyrserhvervet på øen særligt værdifuldt for øen - naturligvis økonomisk, men også det historiske perspektiv med bl.a. Limfjordskompagniet, der i mange år var en fremtrædende spiller i området og nu med Skaldyrscentret, der samler forskning og udvikling indenfor danske skaldyr.

Af disse gode grunde er Nykøbing Mors i dag Danmarks Skaldyrshovedstad, og danner rammen om en række nationale events knyttet til Limfjordens særlige gastronomiske tilbud.

Denne helt særegne position gjorde, at Morsø Kommune i 2018 fik bevilliget 17,6 mio. kr. på finansloven til at etablere et modtagecenter for østersturisme.

I bevillingen er der formuleret fem initiativer, som projektet skal adressere:

  • Digital Platform
  • Branding af Limfjorden
  • Styrkelse af Dansk Madkultur
  • Styrkelse af Lokale Erhverv og Industri
  • Fremme af Bæredygtig Udnyttelse af Naturressourcer

Samme år overtog kommunen ideen om et søsportscenter i Nykøbing fra en gruppe af foreninger, der havde arbejdet på sagen gennem en længere årrække, og der blev bevilliget 11 mio. kr. til at realisere et søsportscenter i Nykøbing.

I 2020 besluttede kommunalbestyrelsen at lægge de to projekter sammen i og med, at der er mange synergier mellem de to centre, så livet på, ved og i Limfjorden får et samlet sted, der forener mange overlappende aktører og interessenter.

Ikke mindst er det et fælles mål for projekterne at aktivere Limfjorden som en ressource for øens børn og unge, at styrke turismen på Mors, og styrke mulighederne for iværksætteri med udgangspunkt i fjordens potentialer.

Epinion har lavet en skræddersyet markedsanalyse for Oplevelses- og Søsportscenteret med velbegrundede indikationer for markedspotentialer samt et estimat over, hvilket gæstepotentiale den nye attraktion vil have generelt såvel som appellen i forskellige målgrupper.

Gæstepotentialet estimeres til ca. 50.000 årligt og står på en række forudsætninger f.eks. sammensætningen af befolknings- og turismegrundlaget, hvor det også̊ adskiller sig fra mange konceptuelt sammenlignelige attraktioner.

Det samlede projekt er en stor investering i Mors’ fremtid, og det forvente,s at det vil skabe aktiviteter til gavn for både den lokale befolkning samt være et nyt ansigt udadtil, der kan sætte Mors på kortet som udgangspunktet for Limfjordens mange oplevelsesmuligheder.

 

SUP på Limfjorden
Del denne side
Skriv dig op til vores nyhedsbrev
I vores nyhedsbrev vil du modtage nyheder om OPHAV, nyt om events med skaldyr og meget mere.
Presse
Danmarks Skaldyrshovedstad og Destination Limfjorden hjælper gerne med mere information og billeder til print og digital brug.
Turistinformation
Servicering af turister og gæster foregår på turistinformationen Visitmors i gågaden, Vestergade 10 i Nykøbing Mors. Besøg Destination Limfjordens website www.destinationlimfjorden.dk
OPHAV
Spørgsmål vedrørende OPHAV kan stiles til Anne Holm Paludan aho@morsoe.dk
Copyright © Danmarks Skaldyrshovedstad 2022